SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.52 número1Composición de Prosobranchia-Pulmonata (Mollusca:Gastropoda), asociada a la zona intermareal rocosa en la Región Marina Prioritaria 32, Guerrero, MéxicoEfecto de la composición iónica sobre el crecimiento y la supervivencia de camarón blanco Litopenaeus vannamei cultivado en agua de pozo de baja salinidad índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Revista de biología marina y oceanografía

versión On-line ISSN 0718-1957

Resumen

LEYTON, Yanett et al. Increased larval survival of Seriola lalandi using Pseudoalteromonas sp. as probiotics. Rev. biol. mar. oceanogr. [online]. 2017, vol.52, n.1, pp.95-101. ISSN 0718-1957.  http://dx.doi.org/10.4067/S0718-19572017000100007.

Global demand for food increases the interest in develop of aquaculture. Significant efforts are being made in Chile to develop Seriola lalandi culture, because of the high demand of this fish meat at national and international level. However, this species poses persisting difficulties regarding larval survival. The objective of the present study was to evaluate the effects of Pseudoalteromonas sp. bacteria as a probiotic supplement on the larval culturing of S. lalandi. For this, S. lalandi larvae were fed rotifers (Brachionus rotundiformis and Brachionus plicatilis) and Artemia sp. that were previously cultured using microalgae mixed with Pseudoalteromonas sp. Rotifers and Artemia were good probiotics vectors because S. lalandi larvae fed probiotic supplement showed higher survival that the control. These findings evidence that Pseudoalteromonas sp. are good probiotic candidates for use in S. lalandi larval cultures. However, is needed more research on major scale cultivation to validate their use commercially.

Palabras clave : Pseudoalteromonas sp; probiotics; live food; Seriola lalandi; survival.

        · resumen en Español     · texto en Inglés     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons