SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.19 número4Cinética de la Biodegradación de un Efluente Lácteo: Aplicación de Técnicas de Análisis de Datos para la Comparación de ModelosAnálisis de Modelos Cinéticos de Polimerización vía Simulación Matemática índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

Compartir


Información tecnológica

versión On-line ISSN 0718-0764

Resumen

GUERRERO, Mónica P; TOSELLI, Luis A  y  VALDERRAMA, José O. Correlation of Vegetable Oil and Beef Tallow Properties Using Padé Approximants. Inf. tecnol. [online]. 2008, vol.19, n.4, pp.19-24. ISSN 0718-0764.  http://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642008000400004.

Padé approximants have been used to correlate some properties needed in the modeling and design of shell and tube heat exchangers used in the production of vegetables oils, beef tallow and biodiesel. Padé approximants are rational functions that have the capacity of representing complex functions with a reduce number of parameters. The properties considered were density, specific heat, viscosity and thermal conductivity of these substances and model parameters were determined using experimental data from the literature. The proposed general Padé model shows to be adequate to estimate the properties studied, obtaining deviations similar or lower than those of other highly non-linear models.

Palabras clave : Padé approximants; vegetable oils; beef tallow; biodiesel.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons