SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.43 número4Caracterización física, nutricional y no nutricional de las semillas de Inga paternoNikolai Anichkov y los cien años de la hipótesis sobre el colesterol y la aterogénesis índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Revista chilena de nutrición

versión On-line ISSN 0717-7518

Resumen

TAVELLA, Marina Vanesa et al. Towards a trans fat free Argentina. Rev. chil. nutr. [online]. 2016, vol.43, n.4, pp.408-415. ISSN 0717-7518.  http://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182016000400011.

An unhealthy diet, consisting mainly of saturated and trans fats intake, is one of the strongest factors contributing to the development of cardiovascular disease. With an historical approach, this paper aims to describe policies regarding trans fats in Argentina. Main global strategies which inspired local interventions are included: from North Karelia memorable project, through the Global Strategy on Diet, Physical Activity and Health to the Argentinian experience which made it possible to replace 70% of partially hydrogenated oil from the market.

Palabras clave : Trans fatty acids; health; food; strategies.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons