SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.60 número4ENSAYOS BIOLÓGICOS EN MACETAS CON TRÉBOL SUBTERRÁNEO EN SUELOS DEL SECANO COSTERO, VI REGIÓN DE CHILE.: EXPLORACIÓN DE DISPONIBILIDAD DE FÓSFORO, AZUFRE, BORO, MOLIBDENO Y SU RELACIÓN CON LA NODULACIÓNKALIPAN-INIA, NUEVA VARIEDAD DE TRIGO DE HABITO ALTERNATIVO PARA LA ZONA CENTRO-SUR DE CHILE índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Agricultura Técnica

versión impresa ISSN 0365-2807

Resumen

MELLADO Z., Mario; MADARIAGA B., Ricardo  y  GRANGER Z., Denise. Opala-INIA, a new spring bread wheat cultivar for the South Central area of Chile. Agric. Téc. [online]. 2000, vol.60, n.4, pp. 415-418. ISSN 0365-2807.  http://dx.doi.org/10.4067/S0365-28072000000400009.

Opala-INIA is a spring bread wheat (Triticum aestivum L.) cultivar released by the Wheat Project at Quilamapu Regional Research Center, National Agricultural Research Institute (INIA), Chillán, developed from advanced material received from CIMMYT in 1991. It has been included in yield trials since 1994. It is a semi-dwarf wheat, 85 - 95 cm plant height, resistant to Puccinia striiformis and Puccinia recondita. In trials its grain yield has varied between 7 and 11 t ha-1. The quality index classified this variety for direct use in bread making

Palabras llave : spring wheat; rust resistance.

        · resumen en Español     · texto en Español